Stay productive at home

Пак работим усилено, но от вкъщи – а забързаното ежедневие сякаш не е толкова забързано. Сутрин успяваме да се насладим на кафето си на спокойствие – не го пресипваме в термоса и не го пием в трафика, а вкъщи – в любимото ни кресло, с любимите хора около нас. Направихме си и вкусна закуска. Дори прегледахме новините набързо. И ето, стана 09:00 часа и е време да се захващаме с работните ни задължения. И така – от онлайн среща в друга, конферентни разговори, писане на имейли и мислене на нови стратегии.. денят се изниза.

Следва курсът по английски език в BRITANICA – този път сме онлайн, но нищо друго не е различно. Останалите курсисти са само на един клик разстояние. Учителите със същото желание преподават сложни граматични конструкции, затова и не отлепяме поглед от виртуалната бяла дъска. Заедно разглеждаме интересни казуси, водим диалози и научаваме нова лексика, разиграваме ролеви игри .. и онлайн часът по английски мина неусетно – заредени сме не само с прекрасно настроение, но и с много нови знания.

И дори след онлайн урока в BRITANICA ни остават няколко часа, които можем да оползотворим по най-продуктивния начин, така че да не губим форма и като се завърнем в офиса, да се чувстваме още по-уверени. Ето няколко идеи, с които да го постигнете:

  • Прочетете нова книга - хубавата книга безспорно е най-добрият приятел на човека. Освен разведряващите настроението романи, има и много интересни издания, които могат да обогатят знанията ви в професионално отношение. Списание Entrepreneur Europe предлага интересна класация за най-добрите бизнес книги за 2019 година, написани от едни от най-успешните хора в света (вижте ТУК). Те представят нови идеи и модели на мислене, които със сигурност могат да ви направят по-конкурентоспособни във вашите среди. 
  • Бизнес сайтове - ако пък предпочитате да имате по-бърз достъп до нова и актуална информация, ето и кои са най-предпочитаните бизнес източници на англиийски език (вижте ТУК).

*Разбира се, съветваме ви да изберете книга на английски език и така ползите за вас ще са още по-големи – усъвършенстване на личните качества и знанията по английски. Добра комбинация, нали?

  • Гледайте онлайн лекция -  със сигурност голяма част от вас биха искали да развият ново умение, но поради липсата на достатъчно свободно време, все не намирате подходящия момент. Е, във време на социална изолация и модерни технологии, има редица онлайн платформи, които предлагат курсове. Така, например, може се запознаете с тънкостите на графичния дизайн, със спецификите на инвестициите или всички други неща, които са ви интересни. В BRITANICA вече сме онлайн и ако искате да усъвършенствате знанията си по английски език - на бизнес ниво, сертификатен курс или общ английки, разгледайте курсовете ни ТУК.
  • Keep your brain sharp! Противно на всички разбирания, че единствено книгите са тези, които развиват нашето мислене, логическите игри също не са за подценяване. Според учени на харвардския университет, т.нар. ‘brain games’ са тези, които подпомагат дейността на мозъка – подобряват паметта, логиката, концентрацията. Игрите, които оглавяват класацията за най-благоприятни за правилната функция на мозъка, са Судоку и кръстословиците - разбира се! Затова и тук, в края на днешната ни статия, ви оставяме една приятна занимавка .. но на английски език, за да поддържате и знанията си по езика на високо ниво!

Без съмнение може да прекарате свободното си време по много начини – отдавайки се на хобита, почивка, гледане на филми. Но всички знаем, че най-добрата инвестиция е онази, от която получаваме най-голяма възвращаемост. Затова се възползвайте пълноценно от свободното си време вкъщи и заложете на активности, които ще ви помогнат да обогатите знанията си в  различни направления. А за да задълбочите знанията си по английски език и да се превърнете в уверен English speaker на работното място, планирайте следващия си курс в BRITANICA със съдействието на нашия Мениджър корпоративни клиенти  - Стела Русинова. Свържете се с нея ТУК.