Cambridge English: Proficiency (CPE)

начало на
курса

януари-февруари

септември-октомври

брой
часове

160 уч. ч. (120 уч. ч. + 40 уч. ч. онлайн за самостоятелна подготовка)

посещения
седмично

2 пъти по 4 уч. ч. (в делнични дни)

2 пъти по 6 уч. ч. (съботно-неделен)

    Курсът се провежда и ONLINE.

Искате да се развивате академично и професионално в англоезична среда?

CPE е най-високият сертификат по английски език от Европейската езикова рамка в световен мащаб. Нивото на владеене на езика на взелите сертификата е равно с това на добре образован местен с роден език английски. Курсистите на ниво Proficiency участват свободно в сложни дискусии, могат да се аргументират по всякакви теми без предварителна подготовка, да говорят за абстрактни понятия и да участват активно в академичния живот. Ето защо те имат специфични нужди при подготовката за сертификата.

В BRITANICA наблягаме на две неща, за изпита за CPE:

Форматът на изпита – работим фокусирано върху всяко езиково умение, за да изградим стратегия за справяне с различните елементи от изпита:

 • Reading and Use of English – текстовете са на много високо ниво, със сложна лексика и тематика. Тренираме конкретни техники за справяне с формата;
 • Writing – специфично за CPE сертификата е, че работим върху усложняването на изказа, използването на интересни, нетипични  и сложни фрази;
 • Listening –  текстовете са комплексни, с много действащи лица и различни отвличащи фокуса елементи. Тренираме конкретни стратегии като слушане за детайл, слушане за мнение и т.н..
 • Speaking – освен че практикуваме във всеки час, ние слушаме реални отговори на въпроси от предишни години. Чуваме както добри, така и лоши примери, за да можете да изградите успешна стратегия.

Ниво С2 – сертификатът вдига цяло едно ниво от Европейската езикова рамка (от С1 на най-високото – С2).

BRITANICA е оторизиран изпитен център на Cambridge English. Това означава, че записвайки се при нас вие попадате на експерти, които са в самото ядро на изпитния процес и познават всеобхватно модела и неговите специфики. Нашите преподаватели са и изпитващи по формата. Те познават всеки детайл, който е важен за успешното преминаване на изпита.

След като минете успешно изпита можете да използвате центъра за кариерно и академично развитие BRITANICA Advisers, за безпроблемно кандидатстване в избрания от вас международен университет.

Получавате още


За още по-успешно справяне с изпита, в подготовката ви са включени и следните допълнителни компоненти.

 • Online Practice
  Допълнителна самоподготовка
 • Mock Exam
  Проверка на изпитните умения
 • Cambridge Pre-Testing
  Предварителен изпит

Как да се запишa

1

Свържете се с нашите преподаватели за онлайн тест и консултация, за да определим нивото Ви на владеене на английски.

2

След като заедно разгледаме Вашите резултати, ще обсъдим подходящия за Вас курс спрямо тях и целите Ви.

3

Когато всичко е уточнено остава само да финализирате процеса по записване и да закупите учебници.

4

Последната стъпка е да заповядате за първия си час по английски език онлайн.

Запазете час за онлайн тест и консултация с нас.ЗАПАЗВАНЕ
Като оторизиран изпитен център BRITANICA предлага голямо разнообразие от изпитни дати за своите кандидати. Регистрация за изпит може да направите онлайн.РЕГИСТРАЦИЯ