BRITANICA Севастопол с бляскав музикален филм за края на годината

Дългоочакван неделен ден е, часът е малко преди 20:30, по залез, а мястото – намиращото се на крачка от морето Лятно кино на Варна. Влизат усмихнати родители и деца, с бодра крачка и с нетърпение да видят прожекцията на първия по рода си филм за края на годината на BRITANICA – „Remember Yesterday, Imagine Tomorrow“. Филмът е резултат от сплотената и изпълнена с въодушевление съвместна работа на учениците и преподавателите на филиал Севастопол, от десетки снимачни дни и много, много емоции и желание!

Вдъхновен от британския филм от 2019 г. – „Yesterday“, в който лайтомотив са „The Beatles”, сюжетът на филма на нашите курсисти пресъздава историята на младеж с музикален талант, пред който се открива възможност да стане популярен и да покори мечтаните висоти в своята кариера. По пътя към тях обаче, макар и за кратко заслепен от блясъка на голямата сцена, героят прозира кое е истински ценното и избира да остане верен на своята човешка мисия – да се грижи осъзнато за съхраняването и спасението на околната среда и чрез своите действия да служи за пример на обществото. Точно както децата и преподавателите от филиала са забележителен и достоен пример – чрез посланията, които заложиха в своя филм, и чрез решението им със събраните средства от билетите за прожекцията да подкрепят доброволческата инициатива на Гората.бг.
 

Главните герои във филма са не един или няколко, а много! – невероятно талантливите актьори; всички малки ученици от ниво VYL до ниво M1, които развълнуваха публиката и я разсмяха искрено със своите интерпретации на едни от най-любимите песни на „The Beatles“; всички родители, братя и сестри на нашите деца, които у дома си изпълниха песента „Let it be“ и записаха видеа, от които се получи един общ клип; видеомонтажистите – също млади и талантливи курсисти на BRITANICA; сърцатите ученици-доброволци, които помогнаха в подготовката на подаръците и в организацията на събитието. Спойка и двигател на целия проект бе заразително енергичният и отдаден екип на BRITANICA Севастопол, който след прожекцията се обърна с искрено и изпълнено с любов „Благодаря!“ към всички, които вложиха в създаването на филма сърцето си и личното си време.

Филма аплодираха близо 400 души. Със събраната от продажбата на билетите сума от 2650 лв. BRITANICA Севастопол подкрепи каузата на Гората.бг – спасяване на застрашени гори и засаждане на нови, спасяване на пчелната популация чрез засяване на плодни дървета и медоносни растения, информиране на обществото по проблемите на екологията и ангажиране на млади хора и деца като доброволци в акциите.

Като подарък към всеки гост на събитието екипът на филиала поднесе саксии от рециклирана пластмаса с торопочвена смес и с по три семенца на смърч, които семействата да засадят вкъщи и да отгледат, докато станат готови за разсаждане. Саксиите и семената бяха подарък от Гората.бг, а преподавателите на BRITANICA Севастопол с помощта на доброволци – нашите големи ученици – осигуриха торопочвената смес и „сглобиха“ саксиите намясто в деня на прожекцията.

С вълнение споделяме, че като продължение на тази инициатива колегите ни вече предприеха стъпки по следващ проект, отново с Гората.бг – засаждане на нова широколистна гора в околностите на Варна.