BRITANICA споделя... 5 сайта, с които да се подготвяте допълнително за Cambridge сертификат

Лятната ваканция е в разгара си, но подготовката за сертификат Cambridge English не трябва да спира. Освен че показва нужното ниво на език, тя учи и на още умения, сред които планиране на време, ориентиране и подредба по важност на задачите, подготвяне на официални документи като писмо за кандидатстване за работа, доклад, презентация и др.

 

Поради това решихме да ви предложим пет уеб-сайта, с които да вдигнете нивото още повече преди да започнете есента с курс по английски или детето ви да стартира учебната година в BRITANICA.

 

Flo-Joe

 

Един прекрасен сайт, който разполага с подробна информация и интересни занимания и уроци от Preliminary ниво до Proficiency ниво на Cambridge сертификатите. Основан от двама преподаватели по английски език, които са останали разочаровани, че в интернет няма достатъчно информация и материали за подготовка за изпит.

 

Изключително лесен сайт за работа, като от вас се очаква просто да впрегнете всички свои умения и знания на английски и да проверите как се справяте, както и да научите нови неща.
Предлагат също така списъци с университети, които изискват даден сертификат и допълнителни материали, които са извън техния сайт.

 

Wordpandit

 

Отлична платформа, която залага на аудио-визуалното представяне за подобряване на езиковите умения и подобряване на интереса и любовта към ученето. Предлагат визуален речник, мнемонични съвети, влизане в детайл за произхода на една дума. Последното е особено интересно и занимателно, защото вниквайки в конструкцията и смисъла на думите, по-лесно се запомня техния смисъл и контекста, в който вървят. Освен като уебсайт, Wordpandit може да бъдат открити и като приложение в Google Play за езикова подготовка навсякъде и по всяко време.

 

CAE Exam Tips

 

Изключително приятно сайтче, което се е концентрирало в онлайн-подготовка само за най-популярния Cambridge English сертификат – все пак той дава широки възможности за реализация в университет и на работно място не само в англоговорящи страни, но и държави като Дания, Холандия, Сингапур и др.

 

Разделен на 4 категории, както е и самия изпит, CAE Exam Tips е изпълнен със съвети как да се представите по-добре, на какво да наблегнете и на кое да не обръщате толкова внимание. Ако пък запаметявате по-лесно чрез визуални методи, имат и YouTube канал, в който разказват същите неща.

 

Grammarly

 

Любимата платформа на много хора от екипа на BRITANICA. Тя учи на правилно писане – не просто правопис, а умело използване на синоними, пунктуация и други. Разполага със свеж дизайн, който допълнително повишава интереса. Имат добавка за Chrome браузъри, която следи какво пишете и ви казва къде да подобрите писането си, а Facebook страницата е изпълнена с тънък британски хумор и не толкова тънка ирония, разбира се с граматическа насоченост. Освен това имат и добавка за Office пакетите на Microsoft, за да се усъвършенствате автоматично с времето.

 

Cambridge English

 

Не може да направим селекция от сайтове за подготовка за Cambridge изпит и да не включим официалния сайт на Cambridge English. В него ще откриете както официалната информация за всички техни изпити – от Starters за малчугани до Proficiency, така и за ползите от този изпит. Всички детайли също са налице в сайта – времетраене на различните части на даден изпит, какво е нужно, какво да очаквате и др. Имат раздел, където чрез игри упражнявате и учите английски.

 

Всички тези сайтове са изключително полезни, но в никакъв случай не са самодостатъчни за подготовка. Нашето предложение е да потърсите преподавателите на BRITANICA, защото те знаят много добре как чрез специализирани методи да подготвят вас или вашето дете в името на бъдещето и с любов към ученето.