Как мисиите на филиалите помагат за изграждането характерите на децата или защо пребоядисваме стените всяка година

В BRITANICA вярваме, че образованието е мисия – в един много глобален план. Сладкият дълг на една група хора към друга, а оттам и към цялото човечество. Защото с образоването и изграждането на личност от всяко дете, светът се променя. Ето защо ние държим на голямата мисия на образованието. А тя се крепи на хиляди по-малки мисии, които всеки ден взимаме присърце.

И така всяка година, всеки филиал, определя своя mission statement. С идеята да надгради предишната година, да помисли върху какво още може да се работи и от какво имат нужда децата.

Поглед назад
През учебната 2016/2017 година, филиал Прага имаше страхотна мисия. Тяхното мото гласеше Learn more about the world in order to grow into a caring and respectful person. Всяка стая на филиала беше посветена на една държава и нейните приказки и поуки, ценности и качества. А едно малко и любопитно роботче пътуваше цяла година из стаите, учеше много за света и хората и накрая – на шоуто за края на учебната година... се превърна в човек.

Защото ценностите са това, което ни прави хора.
Много вдъхновяваща, цялостна и издържана мисия, която разбуди нашето любопитство за...

... Идеята днес
Приемаме любезната покана на екипа да присъстваме на срещата, на която ще се реши мисията за цялата година. Базата е вече положена в предишна тяхна сбирка, а сега трябва да се избистри и оформи. За да бъде интегриран с общата цел на BRITANICA,  Mission statement-а на филиала се гради върху един от 4-те стълба на мисията на фирмата – To Be. Да бъдеш – да се развиваш като личност, да надграждаш и надскачаш себе си и да не спираш да се стремиш да бъдеш най-добрата си версия.
Базата, на която екипът гради идеите си е рефренът:

Stay True.
Create. Grow. Do.

Всяка от трите думички от втория ред е насочена към определена възрастова група – CREATE е за малките, които учат чрез пресъздаване, любопитство и опит; GROW – за подрастващите, които се развиват и преминават през много промени; DO – за вече порасналите ни деца, които трябва да са активни и мотивирани, за да правят важните крачки в живота. През тези стъпки преминава всяко дете в своето обучение и подходът на BRITANICA е съобразен със спецификите на различните възрасти.

„Трябва да е кристално ясно, и на децата, и на родителите, за какво се борим“ - да се развиваме и усъвършенстваме заедно, като отбор. Ето защо ни трябва още нещичко – което да говори за общност. Понякога не е така лесно да облечеш в думи нещо, което имаш в главата и сърцето си. Но с общи усилия се стига до резултат, който удовлетворява всички:


Mission Statement – Check!

Остава да помислим как ще се визуализира. Символ на растежа и развитието е движението нагоре. Затова и бобеното стъбло изглежда супер емблема – приказна и значеща. Понеже растежът е непрестанен – непрекъснато ще бъде и стеблото и ще се вие от етаж на етаж. А всеки от тях ще бъде посветен на един от етапите на развитие -  Create -> Grow -> Do. И така, първи етаж е посветен на изкуствата – там, героите на филиала – момче и момиче са най-малки и са актьори и режисьори, художници и балерини.


На втория етаж, вече малко пораснали, героите се вдъхновяват от целеустремеността и успехите на великите спортисти.


А на последния, вече съвсем големи, допринасят към световното знание със значими научни открития.


Заедно
Екипите заедно пресътворяват филиала. „Който не може да рисува ще оцветява“. Разпределят се етажите, коридорите, стаите. А децата също ще се включат, когато дойде време – с интерактивни табла, на които ще имат възможност да покажат колко са изобретателни и талантливи. Със собствените си ръце, общността на филиала ще изгради дома си за следващата учебна година. Защото "Let's make it happen - me and you". Може би затова и ръцете са елемента, който се повтаря от миналогодишната визия на филиала. Тази година от събраните ръцe израства стъблото, по което стъпка по стъпка растем – с изобретателност, увереност и гъвкавост.

Какво следва
Ще следим развитието на мисията, защото сме сигурни, че много интересни неща има да се случват до края на май.
На добър час на цялата общност на BRITANICA във вълнуващата 2017/2018г.!