Как Teaching Knowledge Test обогатява опита на всеки учител по английски език?

Срещаме се с мис Алекс и мистър Лени, преподаватели по английски език в BRITANICA, които ни разказват повече за техния учителски опит и какво ги е мотивирало да се явят на международно признатата квалификация за учители на Cambridge - Teaching Knowledge Test (TKT).

Мис Алекс е старши преподавател с 10 годишен опит. Явяването на TKT за нея е още един етап в кариерно ѝ развитие. През годините тя е била и от двете страни на изпитите – и като изпитван, и като изпитващ. Това ѝ помага да подготвя децата в BRITANICA за явяване на сертификатите на Cambridge. Доброто им представяне на тестове и всякакъв вид изпитвания е благодарение на солидната им и системна подготовка, която надгражда техните езикови и личностни умения и им дава увереност в знанията им.

Мис Алекс споделя за нейната мотивация и подготовка това:

„С полагането на TKT исках да проверя къде съм стигнала, какво съм научила, какво имам още да науча, така че да стана максимално добра в това, което правя. И, честно казано, особено след третия модул тази година се опитвам това, което видях, че ме затруднява, не само да го науча, но и да започна да го прилагам на практика. В ученето ми за изпита не срещнах много предизвикателства. По-скоро установих кои са нещата, които съм научила, благодарение на BRITANICA, защото има много такива неща. Видях и кои от нещата съм знаела и преди това. Беше ми интересно да разбера, че съм научила много повече тук, отколкото в университета.“

Мистър Лени решава да се яви на TKT, още когато има едногодишен опит като учител. Той вижда в този изпит възможност за една международно призната квалификация, която да бъде проверка на знанията и уменията му, както и опция за придобиване на нов опит. Явява се на първия модул, а в последствие и на другите два. Разказва за преживяването, като начин да се придобие не само увереност, но и по-ясен поглед върху преподавателската практика на всеки English as a Foreign Language (EFL) Teacher: В подготовката ми за TKT видях, че има доста полезна информация в самата литература, която е и как да прилагаме добри практики в класната стая. Добих по-голяма яснота защо правим някои неща. Това ме мотивира да взема и другите 2 модула, не само първия. Ползата за теб като преподавател е, че можеш да подготвиш по-добре своите ученици за това, което ги очаква. Освен това се сдобиваш с опит и се запознаваш с други преподаватели. Може да разбереш за тяхното ‘know-how’, техните умения да оценяват и да мислят, да наблюдават.  Научих това, че голяма част от нещата, които правя, са полезни, ефективни и помагат на учениците. Другото, което научих, е, че има доста източници, с които може да се обогатиш и да получиш още информация. Научих, че имам още да уча като цяло.“

Ако и Вие искате да имате международно призната квалификация за учител от Cambridge, можете да се запишете за явяване на изпита в BRITANICA Cambridge English Assesment, където ще Ви предоставим всички материали за подготовка, ще отговорим на всичките Ви въпроси и ще Ви дадем ценни насоки, за да се справите отлично. Повече информация за предстоящите дати можете да получите тук.