Колко гордо стои BEC Higher в CV-то ви?

Често си задаваме въпроса какви са основните причини, поради които курсистите ни идват при нас. Питаме се, за да бъдем в крак с желанията на клиентите си и да им предлагаме най-адектватното за тeхните нужди обучение.

Тъй като обичаме да сме ефективни, а това да се питаме сами не винаги е най-резултатната дейност, поканихме Маргарита, за да ни разкаже от първо лице какви са нейните причини. В момента тя е в отпуск по майчинство и се радва на 10 месечното си бебе. Споделя ни, че по време на курса й за BEC Higher в BRITANICA е била бременна - „чувала съм, че децата чуват в утробата, с този интензивен курс трябва да е много добър по английски“. С удоволствие ще проверим след няколко години. А сега – обратно на въпроса какво я води в курса на BRITANICA BEC Higher.

Маги казва, че целенасочено се е фокусирала върху бизнес английския, тъй като има истинска страст към икономиката и обича да чете специализирани издания. „Това е много полезен курс, много практичен, особено за работещите хора, защото дава това, от което имат нужда бързо – ефектът е много бърз. Още повече, че е приятно отвличане от ежедневието, предизвикателството е много освежаващо“.

Голямата цел на Маргарита при записването й е оценка А. По-малко не е опция. Възпитаничка на английската гимназия, тя има добър английски и преди курса, но не и самочувствие. „Баща ми е в бизнеса и ме е молил да му превеждам – много неуверена се чувствах, приемах го като бреме. По време на курса обаче ми се наложи да общувам в бизнес ситуация на английски - ефектът беше поразителен, направих много добро впечатление. Курсът ми даде самочувствие, което преди нямах.

С помощта на курса тя успява да вземе заветното А, така труднопостижимо и още по-удовлетворяващо. Сертификатът вече стои красиво в CV-то й, но сертификатите са, за да се използват, а не за да красят. Маргарита е амбициозна и знае, че някой ден ще общува на английски в работата си – такава любов, като нейната към английския не може да остане неосъществена. За този неизбежен момент в кариерата й BEC ще свърши чудесна работа. Сертификатът е валиден  доживот, но ние сме сигурни, че няма да се наложи да отлежава дълго, преди да свърши малко работа – а именно да даде скок в кариерата на Маги.

Курсът я е подготвил за бъдещето и по друг начин – чрез различните бизнес теми, с помощта на които се усвояват много полезни уроци. „Имахме много активни дискусии, мис Мими ни окуражаваше да дискутираме, беше много забавно. Една от ролевите игри, които разигравахме, беше „профсъюзи срещу работници“. Толкова бяхме ентусиазирани, че се скарахме. Всеки американски филм може да си вземе бележки от нашата страстна дискусия, наистина влизахме в ролите.“ Ентусиазмът се пренася извън класната стая – колегите на Маги често й казват, че искри, когато говори за курса – истински вдъхновена.

Маргарита се записва в BRITANICA, защото е чувала добри отзиви от колеги и познати. Подтиква я и любопитство да види отвътре един добре работещ бизнес модел. „Интересно ми беше да видя как е израстнала фирмата. Много ме впечатли атмосферата – паузите за чай; стените в детските зали, осеяни с картинки; уюта; празничното настроение при всеки повод; мебелите в британски стил..Атмосферата е много важна, особено за такъв интензивен вечерен курс – тогава и стените помагат“.

За десерт ни разказва една забавна история, макар че се съмнява, че ще взлезе в материала. В BRITANICA обаче винаги има място за малко забавление. Една неделя тя среща мис Мими случайно и я заговаря, пита я как е, как прекарва уикенда си. Преподавателят отговаря на английски, следвайки и в неделен ден истински стриктна дисциплина. В групата на Маги остава да витае една мистерия – чувал ли е някой някога мис Мими да говори на български? Ние самите също се чудим... Ако вие сте чували мис Мими да говори на български – молим, свържете се с нас, за да разкрием загадката.

А докато чакаме отговора желаем на Маги безкраен успех и се радваме, че нашият разговор стана повод да се обади на съкурсниците си. Приятно изкарване, група, пийнете един чай с мляко и за нас!